contact

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Japan1.jpg

Chi cooking

Chi is levenskracht. Binnen de Chinese geneeskunst vertaal je dat als 'warmte'. De tegenpool is 'afkoeling'. Je zoekt naar de balans, waarbij je het niet te heet hebt en niet te koud. Chi komt uit je spijsvertering, het 'innerlijk vuur'. Dat moet je oppoken - maar niet te hoog. Dat is chi cooking.

Ieder lichaam is verschillend, en iedere chi reageert anders op voedingsmiddelen. Die vallen wel te categoriseren in 'verwarmend' en 'verkoelend'. Dat is de basis van oude keukens zoals de Perzische, de Chinese en de Indiase. Om te koken voor je eigen chi, moet je weten hoe je op voedingsmiddelen reageert. Om dat zuiver te kunnen ervaren, moet je je gevoeligheid ontwikkelen. En vertrouwen op wat je voelt.

Ik vind het belangrijk dat mensen de regie over hun eigen gezondheid terugnemen, in plaats van die uit te besteden aan verzekeraars en doktoren. Dat is het verschil tussen positieve en negatieve gezondheid. Voor een goede gezondheid is natuurlijke voeding essentieel. En vertrouwen op jezelf. Vanuit Chi cooking wil ik mensen helpen dat vertrouwen te vinden. Het is een van de redenen dat ik Flair for Flavor heb opgezet.