contact

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Lotusbloemen.jpg

Archief 'koken'

KOOKBOEKEN

Reizen in Azie, koken in Nederland

Mijn eerste kookboek, geïnspireerd door de reizen die ik destijds voor de Volkskrant maakte. Kern van de recepten is dat je ze allemaal kunt bereiden met maar vijf verse kruiden in de koelkast (of de vriezer). Geschikt voor Aziatische kooktijgers en voor beginnelingen. Niet meer te koop in de boekhandel; voor belangstellenden heb ik nog enkele exemplaren beschikbaar.

Kookkaarten

Het concept van een app (interactief en altijd bij de hand) - voordat er smartphones waren. De 'kookkaarten' zijn geplastificeerde kaarten die je mee kunt nemen bij het boodschappen doen, vies kunt maken in de keuken, en af kunt spoelen onder de kraan. Elke kaart biedt tien makkelijke en complete maaltijden. Vier thema's: Thais, kip, pasta, salade.

Wereldkeukens Albert Heijn

Voor Albert Heijn, serie Wereldkeukens: de delen Indonesië, Thailand, Mexico en India. Alle teksten zijn van mijn hand, recepten werden op basis van mijn advies geschreven door het vaste AH-receptenpanel.

 

TIJDSCHRIFTEN

Elle Eten

Voor Elle Eten heb ik een aantal specials gemaakt, onder andere over de Thaise keuken. Zowel receptuur als styling zijn van mijn hand. Daarnaast recenseerde ik restaurants en keukenspullen.

Avenue

Avenue was de beroemdste glossy van Nederland, maar ging eind jaren '90 kopje onder. Toen het blad in 2002 kortstondig nieuw leven werd ingeblazen, was ik culinair redacteur. Voor elk nummer schreef ik een verhaal, met als credo "deste obscuurder, deste interessanter".

 

RECEPTEN

Rattanakosin-recepten

Complexe smaken, complexe bereidingswijzen, en ingrediënten die soms moeilijk te vinden zijn. Wil je een Rattanakosin-menu onder begeleiding maken? Volg dan een workshop.